Limca Book of Records 2011 | Kolkata Questions

Arunav Chanda from DPS, Ruby Park reviews the Limca Book of Recirds – Kolkata Edition and provides the questions from the Quiz. Review taken from Gyaan.in

There were around 250+ teams from 98 schools.
The prelims were hosted by Andrew Scolt and the main quiz by none other than Derek O’Brien himself!
Eventually, DPS Ruby Park consisting of Mitul Dey Chowdhury and Arunavha Chanda came 1st.
RESULTS:
1st: DPS Ruby Park
2nd: Apeejay School, Park Street
3rd: Birla High School for Boys
4th: La Martiniere for Boys
5th: Modern High School for Girls
6th: National Gems Higher Secondary School
PRELIMS: Highest-28/30 and  Cutoff – 26/30
1. Who is the only Test cricketer to have scored more runs than Don Bradman, but failed to score in his last innings?
Ans: Sourav Ganguly
2. Which river forms India’s Waterway no. 1?
Ans: Ganga
3. Which Indian state had the first woman CM?
Ans: Uttar Pradesh
4. Which Bollywood actor would you associate with the “Being Human” foundation?
Ans: Salman Khan
5. How do we better know singer, Steffani Joanne Angelina Germanotta?
Ans: Lady Gaga
6. The President of which country is also the honorary co-prince of Andorra?
Ans: France
7. On which Indian currency note would you find the picture of a computer monitor?
Ans: Rs. 1000/-
8. In October, 2011, the world’s highest webcam was installed on top of which mountain peak?
Ans: Mt. Everest
9. Which painting attracts more than 6 million people every year to the ‘Louvre Museum’?
Ans: The Mona Lisa
10. On 10th May, 2001, who sang the ghazal, ‘Lagta Nahin Dil Mera…’ in the Parliament to commemorate the 150th anniversary of the First War of Indian Independence?
Ans: Jagjit Singh
11. On 9th July 2011, ___________ became the newest country in the world.
Ans: South Sudan
12. Which computer keyboard symbol is traditionally called the pound sign or the number sign in USA?
Ans: # (or) Hash
13. Which continent produces 90% of the world’s rice?
Ans: Rice
14. What is the official colour of the Queen and the Royal Family of the Netherlands?
Ans: Orange
15. Which scientist saved his city in Sicily from Romans by practical application of pulleys and levers?
Ans: Archimedes
16. Omnitrix and the Humungosaur dinosaur can be associated with which television series?
Ans: Ben 10
17. In October 2011, MPs of UK voted to allow which Social Networking site during debates in the House of Commons?
Ans: Twitter
18. Buzz Aldrin, the 2nd man on the moon, appeared in which 2011 Hollywood action film?
Ans: Transformers 3
19. Chef Rafael Esposito designed which food item in honour of Queen Margherita in the colours of the Itaian flag?
Ans: Pizza
20. The adult males of which primate are called ‘silverbacks’?
Ans: Gorilla
21. Elle Sirleaf and Leymah Gbowee, winners of the 2011 Nobel Peace Prize, hail from which country?
Ans: Liberia
22. In which 1865 children’s novel will you find the the King, Queen and Knave of Hearts?
Ans: Alice’s Adventures in Wonderland.
23. Plasma, which makes up 55% of blood fluid, is basically 92% what?
Ans: Water
24. Camp, Golf, Polo and Half are all types of Shirt, Trousers or Coats?
Ans: Shirts
25. Which Asian country emits more CO2 than USA and Canada combined?
Ans: China
26. Which cartoon is this?
Ans: Chota Bheem
27.Identify the game.
Ans: Kho-Kho
28.Which creature, also called dwarf leopard is this?
Ans: OCELOT
29. There was a vague Bengali song played, we had to identify the singer.
Ans: Shreya Ghoshal
30. [Chammak Challo] Music director?
Ans: Vishal-Sekhar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s