Tata Crucible Questions – Delhi Corporate 2011

Tata Crucible Questions 2011 – Delhi Edition

Piyush Goel, an avid quizzer and blogger shares with us the experience and Tata Crucible Questions of the Delhi Edition – Corporate 2011. You can find inline the questions and review

The six teams that battled out for the crown of Tata Crucible Delhi Champions were E&Y, OBC, ICICI Bank, Genpact, Accenture, Godrej & Boyce and as has become tradition now, Accenture romped home a great victory and this comes following a great win at the Brand Equity Quiz Delhi Edition a few days back , while Anurag Krishna and Debabratta from TCS won the TATA Track.

We’ve covered most cities from the Tata Crucible 2011 Season and you can have a look at the reviews and Questions of all the cities here!!

But for now,

Tata Crucible Questions from Delhi Corporate 2011

1.Place in delhi got its name when the britishers decided to apply a system to separate british military building from others.

Ans.Civil lines

2.Aug 3.1960 which american exported a no. Of textile products through a small company ‘india loomcraft’ located in the shanker market area of new delhi.

Ans.Fabindia

3.For which airline once owned by shipping magnate Aristotle Onassis, did coco chanel and pierre cardin design uniforms.

Ans.Olympic airlines

4.Identify the image

Ans: Charles Ponzi

5.Which indian entrepreneur who returned to india in 1977,teaches students at auroville in international affairs.

Ans.Dilip kapur -hidesign

6.Which financial services co has the tagline”the heart of commerce”

ans.Mastercard

7. Which famous businessman backed john logie baird financially and helped him in his experiments to invent the television?

Ans.

8.Identify the logo

Ans.The qatar foundation

9.Which upmarket brand has a limited run of 77 units with delivery that started around october 2010?

Ans.Aston martin

10.Which famous co markets the donald trump range of perfume?

Ans. The Estee Lauder

11.In 1906 ,39000 of the 41000 of opium produced was consumed in which country?

Ans.China

12.Identify the browser.

Ans. Epic

13.In indian publishing if the first T in TTT stands for tinkle ,what do the other two T’s denote.

Ans.

14.Its a term describing people who spend their days wandering through shopping malls ?

Ans.Mallrats

15.The editor in cheif is r jaganatthan ,the semantic techno partner is ‘daylife’ and the special images and cartoons are provided by ny times. What am i talking about.

Ans: Firstpost

17.Published in 2002,the book is the subject of a popular bbc documentary and the author is a former ceo of proctor and gamble india.Businessweek describe it as the international bestseller.

Ans.Gurucharan das-india rebound

18.Kokuyo co of japan is buying 50.3% stake in which famous indian co.They are big with kids.

Ans.Camlin

19.Ashok chawla the former secretary of the commerce ministry is appointed as the chairman of which regulatory body in the country .

Ans.Competetion commission of india

20.Logo.

Ans: ViewSonic

21.Which indian co trades on the NYSE as IBN.

Ans.ICICI BANK

22.Which is the worlds largest integrated film studio complex spread at over 2000 acres of land.It is also a popular tourism and recreation centre.

Ans.Ramoji rao

23.Famous actress who first appeared on a hollwood screen as a 9 yr old in ‘theres one born every minute. She died in march 2011.

Ans.Elizabeth taylor

24. This field of progress among other offerings houses a movie theatre called shakuntalam known for its better ticket prices.How do we know this place.

Ans. Pragati maidan

25. Picture of George Soros

Personally, the questions from the Delhi leg were relatively tougher and this is definitely keeping the now high standards of Delhi Quizzing!

But still feel a strong flavour remains from the previous years’ questions too!

So, don’t forget to go through the archives and Be Prepared for the next quiz! 

And if you are participating in another city, here’s the Tata Crucible 2011 Schedule with venues and other details

If you are participating in any other cities, we’re sure these questions will give you a heads up on the preparation required.

For those who want to have a look at the previous years’ questions, follow the links below

The format of Tata Crucible Questions has been simple throughout – a mixture of current affairs dry questions, visuals, heads of companies, trivia from old sites/blogs/quiz groups.

A thorough read through previous editions’ Tata Crucible Questions will definitely give participants a good direction to prepare for their city finals.

And if you are not looking just for Tata Crucible questions but a good guide to Prepare for Tata Crucible and other business quizzes, you must read the 20,000+ downloads famous –A Definitive guide to prepare for Tata Crucible

You can attempt Tata Crucible Questions from the Student Edition 2011 on a brand new customized platform. Dont just read, PARTICIPATE!

 TATA CRUCIBLE QUESTIONS from the previous years

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s