Tata Crucible Questions – Bhubaneshwar Corporate 2011

Tata Crucible Questions 2011 – Bhubaneshwar Edition

Manas Nayak updates from Bhubaneshwar about the wonderful Tata Crucible Edition held there yesterday.

With a participation of around 70 odd teams, the onstage finals was something everyone were waiting for as the finalists were One Time National Champion,  Four time National Finalists & Last year’s Regional Winners , Expo Biotech, Infosys and Indian Oil.

But after a well fought final Sabyasachi Pani and Santanu Dey won the Bhubaneshwar quiz followed by Rahul Jayanti & AGK Murthy(both teams from Vizag).

Vizag Steel have in the recent past become a Quizzing powerhouse and have openly proclaimed that they have started taking Quizzing very seriously at their workplace by creating a Quiz Club and encouraging employees to take Quizzing up as a new hobby! Kudos to all of you and we wish that you win yet another Crucible title this year!

Abhishek Lenka, a young Quiz enthusiast from ITER, Bhubaneshwar has shared the questions from the prelims! Thanks a lot Abhishek and wish you the best!

Have you been following the Crucible? We’ve covered the questions from all the previous editions and you can catch them too.

We traversed Kochi with the Kochi prelimsand Kochi Finals questions and then move to Coimbatore where Chennai Silks won. And then followed BSP win the Nagpur Edition quite comfortably.

But for now,

Tata Crucible Questions from Bhubaneshwar Corporate 2011

1. Which financial giant owns majority stake in LEGOLAND under its Merlin Entertainment brand?

Ans- Black stone

2. Famous Slogan by American criminal GARY GILMORE before he was executed in1977?

Ans- Just Do It

3. HARD ROCK café motto “love all serve all” is based on whom?

Ans- Satya Sai Baba

4. Blue print of Indian budget is called what? (White paper/blue sheet/red sheet)

Ans-Blue sheet

5-SIMPLY FLY written by whom?

Ans- Captain Gopinath

6- He is credited with the modernization and computerization of Indian Railways. Name the personality? Launched Shatabdi Express too!

Ans- Madhav Rao Scindia

7-SoundJam which was acquired by Apple was relaunched as what?

Ans- iTunes

8- Elizabeth Hurley is associated with which cosmetics brand that awarded her the first modeling job at the age of 29?

Ans- Estee Lauder

9- Reid Hoffman picture was shown and asked what did he start?

Ans- Linkedin

10- Logo of Picasa

11-For which big American automobile company did Leo Burnett work for as copywriter?

Ans – Cadillac

12-Term used by Andrew Fluegelman to market his product PC-TALK ,a very popular and successful communication software?

Ans- Freeware

13- The product line was first introduced in Europe in 1947 by Hoffman-LaRoche of Switzerland…….what hair care product?

Ans:-Pantene

14- Google Doodle of Pi Day shown. Identify.

Ans:-Pi day

15- A series of digital media files (either audio or video) that are released episodically and often downloaded through web syndication. What am I talking about?

Ans-Podcasting

16-Picture of products shown. Belongs to which FMCG giant?

Ans-Marico

17-Economist and Labour politician from UK had written this book, Dilip Kumar in the life of India. Name him. Lord_______

Ans:-Meghanad Desai

18. In Italian language it is number one,give me the name of the car brand of FIAT?

Ans:-FIAT UNO

19. He founded Primentor, a U.S.-based consulting firm. From 1992 to 2002, later on taken over by I-Gate solutions etc…Identify him.

Ans:-Phanees Murthy, the sex scandal victim of Infosys

20. Chairman of New Silk Route partners, he is associated with a big B-School ?

Ans:-Rajat Gupta

 

Some quizzers may claim this to be a good mix of questions, although we agree we also think that these are mainly rehashed from the previous years’ Crucible quizzes! But I guess this happens when you do 24 cities twice a year for 7 years!

So, don’t forget to go through the archives and Be Prepared for the next quiz! 

 

If you are participating in any other cities, we’re sure these questions will give you a heads up on the preparation required.

For those who want to have a look at the previous years’ questions, follow the links below

The format of Tata Crucible Questions has been simple throughout – a mixture of current affairs dry questions, visuals, heads of companies, trivia from old sites/blogs/quiz groups.

A thorough read through previous editions’ Tata Crucible Questions will definitely give participants a good direction to prepare for their city finals.

And if you are not looking just for Tata Crucible questions but a good guide to Prepare for Tata Crucible and other business quizzes, you must read the 20,000+ downloads famous –A Definitive guide to prepare for Tata Crucible

You can attempt Tata Crucible Questions from the Student Edition 2011 on a brand new customized platform. Dont just read, PARTICIPATE!

 TATA CRUCIBLE QUESTIONS from the previous years

 

Advertisements

One thought on “Tata Crucible Questions – Bhubaneshwar Corporate 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s