Tata Crucible Questions – Coimbatore 2011 Edition

Tata Crucible Questions – 2011 Coimbatore Corporate

Anuradha Yogesh shares with us the questions from the prelims of the Coimbatore Edition. Thanks a lot Anuradha!!

Arul Saravanan and Yogesh Pai from Chennai Silks won the Coimby Edition for the third year in a row!! Beating Shailendra & Priya Bhansali of Bhansali & Associates by a very slender margin!

Have you been following the Crucible? Find the Tata Crucible questions Kochi Edition here.

But for now,

Tata Crucible questions from Coimbatore Corporate 2011

 

1)      English singer/composer, brain child behind rocket record co. in 1972. Has a unique record, they are the only co. that has a trade mark  to a song , that was sung  only once in public? Ans: Elton John

2)      Which former airhostess was Lakme’s first Indian model? Ans: Maureen Wadia

3)      Which co. did Sunil Mittal get into an agreement in 1983 to manufacture the co’s push button telephone models for the Indian market? Later the co. went onto forge alliance with Nokia. Ans: Seimens

4)      Picture of this famous Huge Entrepreneur.

Ans: Cecil Rhodes

5)      Whose Tagline goes “ No Flavour Finer” The product carries a G I Tag and makes India proud? Ans: Darjeeling Tea

6) The Vanilla Beans are used in the Ice Cream Industry. Which Country produces 80% of the world’s Vanilla Beans output?(Clue – Children will know from Cartoons)  Ans: Madagascar

7) On 5th April 2011, who announced about his new IT Venture “Happiest Minds Technologies Pvt    Ltd”? Ans: Ashok Soota

8) Picture of a Logo – whose? (Probably the Toughest question- QM)  Ans: Competition Commission of India

9) What term now used in media comes from the name given by the London based pharmaceutical company Burroughs Well Co to the compressed Tablets ? Ans: Tabloid

10) Which Asian Country with Voice based revenues of $ 5.70 Billion has overtaken India as the Call centre capital of the world ? Ans: Philippines

11) Who is the main Holding company of LMVH, owning 42.38% of its Shares and 59.30% of its Voting rights? (Clue – Huge Brand) Ans: Christian Dior

12) From the Education Sector. Old Company. Whose Logo? Ans: Aptech

13) First example of an Indian company hiring a local face to endorse its brand exclusively in another Country. Dabur has roped in which Pakistani cricketer for its brand – Hajmola? Ans: Shahid Afridi

14) Which nation gets its top level internet  domain as .Ch ? Ans: Switzerland

15) He has donated a majority of his company’s shares to M.I.T to fulfill his desire. Under the terms of the Gift, M.I.T cannot sell its shares & will not participate in its management or governance of the Company but can get annual dividend on its shares. Identify this gentleman.? (Huge Indian name) Ans: Amar Bose

16) Arabian Logo .  Identify ? (New tourism destination in the Middle East. Did not get effected by the recession)

Ans: Abu Dhabi

17) Logo – Identify ? (Local Company) 

Ans:  Vasan Eye Care

18) Which electronic commerce company would be associated with Andrew Mason? Ans: GroupOn

19) This Company is recognized as India’s biggest chain of Family Clubs by the Limca book of world records. They boast of having around 600 corporate members including Microsoft, Brooke bond Lipton, CMC,etc….. Ans: Country Club

20) Very much  native Logo.

Ans:  Nilgiris

If you are participating in any other cities, we’re sure these questions will give you a heads up on the preparation required.

For those who want to have a look at the previous years’ questions, follow the links below

The format of Tata Crucible Questions has been simple throughout – a mixture of current affairs dry questions, visuals, heads of companies, trivia from old sites/blogs/quiz groups.

A thorough read through previous editions’ Tata Crucible Questions will definitely give participants a good direction to prepare for their city finals.

And if you are not looking just for Tata Crucible questions but a good guide to Prepare for Tata Crucible and other business quizzes, you must read the 20,000+ downloads famous –A Definitive guide to prepare for Tata Crucible

You can attempt Tata Crucible Questions from the Student Edition 2011 on a brand new customized platform. Dont just read, PARTICIPATE!

 TATA CRUCIBLE QUESTIONS from the previous years

 

Advertisements

2 thoughts on “Tata Crucible Questions – Coimbatore 2011 Edition

  1. Pingback: Quizzing Wrap Up | Quizzing.in

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s