BusinessLine AdClub Quiz 2007- Prelims

Quiz: Business Line AdClub Quiz (Chennai)

QM: Pickbrain

Date: Dec 2007

Winners: Questa Software & Sun Microsystems (Joint Winners)

 

Prelims

1) Modern in the local language. Which company?- Hyundai

2) Logo of ECB (European central bank)

3) Rajya sabha member + auto industry representative- Rahul Bajaj

4) Maliaka Arora Khan is endorsing Moo. What is moo? Ice cream

5) Some ad- Mortein

6) Wat was launched as ES in Suzuki Fiero? Electric Start

7) Who is new brand ambassador for Egyptian tourism? Celina Jaitley

8) Producers of Saawariya? Sony

9) Owner of VIP- Blowplast

10) Some’ Sex on leg’s is the first what?- Podcast/ Audio book etc..

11) Egaro- retail chain by whom? –Khadims

12) Jonathan’s coffee shop- claim to fame- LSE

13) Mascot of Viveks– Chennai based retail store

14) How has bse paid tribute to Phirozejee? BSE towers named after him

15) ‘Freedom in exile’ whose autobiography- Dalai Llama

16) Clippit, the dot, martin etc.. Microsoft help icons

17) Nickname given to mark Waugh after 4 ducks- Audi

18) Ad- Penguin

19) Who’s production house in ‘leapfrog’- Nandita Das

20) K-Values which company?- Kellogg

21) Book cover- World is flat

22) Some Accenture subsidiaries J – avanade, oritel etc

23) Dick Wilson was which character?- Mr Wipple

24) Jingle- Gold Spot

25) Ad- Aaj Tak

Suggestions, comments & feedback to: rohitnair@zapak.com or Rohit.s.nair@gmail.com

Advertisements

Prashnottari 07- Prelims

Quiz: Corporate Quiz @ Prashnottari

Date: 01 December 2007
Host: NMIMS, Mumbai

QM:
Avinash Mudaliar

Prelims

1) Until Sept 2005, Gillette owned it. Recently Genpact became its owner. What are we referring to?

Ans: Ticker symbol G on NYSE

2) Atorvastatin is a member of the drug class known as statins, used for lowering cholesterol which inhibits the rate-determining enzyme located in hepatic tissue that produces mevalonate, a small molecule used in the synthesis of cholesterol and other mevalonate derivatives. The most famous brand of this was the largest selling drug in the world for 2006. Which brand?

Ans: Lipitor

3) In addition to the audio feedback provided by a generic male or female voice , there are pre-recorded congratulations provided by Lance Armstrong and Paula Radcliffe whenever a user reaches a set milestone. This “celebrity feedback” is heard after the usual end-of-run statistics. Recently, students from the University of Washington discovered that the transmitter of this device gives off radio frequencies that can be read up to 60 feet away using Radio-frequency identification and used this to build a US$250 surveillance device and integrated it with Google Maps. Which device?

Ans: Nike+Ipod

4) In an attempt of finding a way of burning down the traditional paperback book business, which company has launched the Kindle, a US$399 handheld device that can download digital books, newspapers, and magazines from the Internet?

Ans: Amazon.com

5) Sabse Bada Rupaiyya is a show on NDTV India telecast every Sunday evening between 4:30 to 5pm. The show educates viewers on the insurance industry gives tips on personal finance management. Who is the expert host of the show?

Ans: Ritu Nanda

6) Just before the 2004 Olympics at Athens, swimwear company Speedo introduced to the markets ‘The Worlds Fastest Swimsuit’. This is a result of four years of research and development that began at the Natural History Museum, London. What was the inspiration for the design of this suit?

Ans: The Shark Skin

7) This company is offers its user with a new concierge service. It is accessed through a special button, the “Concierge key” provided on the instrument. The service comprises a dedicated team of assistants to help the owner, 24 hours a day, seven days a week. The service also helps the user locate tickets to the theatre, reserve able at a restaurant, make spa appointment and arrange for travel among many other services. Which company?

Ans: Vertu

8) Designed by Chicago architects, Perkins & Will, it is estimated to cost US$1 billion and is inspired by the Hanging Gardens of Babylon. It is expected to be completed by September 2008. It is named after phantom island said to lie in the Atlantic Ocean far to the west of Spain. What are we talking about?

Ans: Antilia, the proposed name for the sixty story (173.12 mt) apartment building presently under construction on Altamount Road, Mumbai for Mukesh Ambani.

9) Following Microsoft Corp’s deal last month to take a 1.6 percent stake in privately held Facebook for $240 million, who invested $60 million into the Facebook on the 30th of November 2007?

Ans: Li Ka Shing

10) It is currently the latest attraction in Lucknow. Complete with kiosks selling beetle leaves and cigarettes and waiters dressed like coolies, this restaurant is a huge hit with food lovers. Guests are served in earthen tea cups and plastic plates. What is it called?

Ans: Lalu Junction

Suggestions & Feedback to: Rohit.s.nair@gmail.com

Imperium 07 – Prelims

Quiz: Corporate Quiz @ Imperium ‘07
Date: 23 November 2007
Host: MDI, Gurgaon
QM:
Avinash Mudaliar
Winners: Rohan Khanna & Sandeepan Chowdhary

Prelims

1) The holiday Special Train from Gorakhpur in UP to Yeshwanthpur (Bangalore) hasbeen branded. The Train will run once a week, stopping at over 18 places along theway. The train is scheduled to run for a period of 1 month starting this November.What has it been branded as?

Ans: Kingfisher Express

2) Which channel is Advertised as “Channel of India”?

Ans: Sanskar

3) This legendary Italian 360 degree auto design firm founded by Franco Mantegazza,designed Indica for TELCO. Since 2000, its owned by the Swiss multinational,Group Reiter. Which one?

Ans: IDEA Institute

4) Karl Elsener, the founder, started this company to create work in the sparselyindustrialized central Switzerland and counter the emigration spawned byunemployment. Today, this family business in Schwyz provides 950 jobs. In 1897 the product was created and legally registered in the small village of Ibach. Since that time it has become well-known in more than 100 countries for precision, quality, functionality and versatility. Name the product and company?

Ans: Swiss Army Knife and Victorinox

5) You will discover in their identity: A graphic flower that represents ideas. Aroundit, the protective arms of the letter ‘e’. They believe ideas create wealth, but values

protect it. Their IPO was be recently launched. Which company?

Ans: Edelweiss Capital

6) MSN: Microsoft :: NSN:__________

Ans: Nokia Siemens Networks

7) They were famously the first British professional club to wear a sponsor’s logo on their shirts, agreeing a deal with Hitachi in 1979. In the years since, the club has had relatively little variation in sponsorship deals — linking up with Crown Paints and Candy before signing their current deal in 1992 — a deal which is the longest standing current agreement in English top-flight football. Name Club and the sponsors?

Ans: Liverpool FC and Carlsberg

8) It was originally built by the Russian company, Mikoyan-Gurevich Design Bureau, the largest users of which is the Indian Air Force. Often referred to as the ‘flying coffin’, it has been in the news for all the wrong reasons since many years. What are we talking about?

Ans: MIG-21’s

9) In their quest to push businesses worldwide to increase their investments in renewable energy and other projects to reduce greenhouse gas emissions, who has venture capitalist major Kleiner Perkins Caufield and Byers newly appointed as their partner?

Ans: Al Gore

10) This company has applied for a trademark for the term “multi-touch“, a cornerstone of the company’s marketing efforts in the US. If successful, they would have the right to restrict use of the phrase by other companies for media players, PDAs, video game consoles and televisions. Which company and for which two utilities in specific are they trademarking this term?

Ans: Apple and the iPhone and iPod Touch

Suggestions & Feedback to: Rohit.s.nair@gmail.com